dimecres, 27 de març del 2013

Pysanka i els ous de pasqua

Ara que arriba la Pasqua, per una mare amb dues filles al·lèrgiques a la proteïna de l'ou, cada vegada que sento parlar d'ous, se'm posen els pèls de punta, ja siguin de xocolata, de fusta, bullits, pintats,.. tant és! Però davant de l'evidència, no m'he pogut resistir a fer un post sobre Pysanka o l'art de decorar els ous de Pasqua. Aquesta tradició, originària d'Ucraïna, però molt extensiva a l'est d'Europa, ornamenta els ous amb ceres i tints, seguin patrons típics dels folklore del país.
D'una forma molt extensiva, cada patró té un significat. La seva geometria, els colors escollits, els motius, etc.. creen una bellesa estètica formidable. 

Trobem molts simbolismes en els seus dissenys. Els patrons més bàsics es basteixen en base als símbols geomètrics, d'altres representen la eternitat amb línies sinuoses, els simbolisme cristià, amb creus i petites esglésies, els motius naturals, la representació de fruites, bàsicament pomes, figues i cireres, els motius florals i també els animals, ocells, insectes i serps, etc...  Cada imatge significa quelcom. 
I de la mateixa manera els colors. Encara que originàriament només es decorava amb dos tons, més endavant, si augmentava la presència cromàtica, el poder de l'ou era més màgic. Els colors principalment utilitzats, són el blanc,  representant la puresa, el groc, de la llum i la joventut, el daurat de l'espiritualitat,  el taronja de la fortalesa, el rosa és l'èxit, el verd de la fertilitat i la salut. El vermell és un dels colors més màgics, el de la fe i l'amor, el blau, l'aire pur i la fidelitat, el marró la mare Terra, i el negre la constància i la eternitat, la foscor abans de la llum i per suposat la mort.



dimarts, 19 de març del 2013

Bussoga i les rajoles d'en Pep

Una de les últimes tendències a la xarxa i a les revistes especialitzades, i per la qual hi tinc una gran debilitat són les rajoles d'en Pep. En Josep Motas, crea, dissenya i elabora artesanalment cada peça de la seva marca, Bussoga. Peces de ceràmica tal com les feien els nostres avantpassats, una a una... amb paciència i exclusivitat, qualitats que les doten d'una sofisticació i alhora personalitat molt especials.
L'autor, proposa un model de patrons que fan que la seva combinació ens recordi als antics mosaics, amb la peculiaritat que pots singularitzar cada element.




Personalment us mostraré els meus preferits. Primerament les "skulls" o súper famoses calaveres!!! M'encanten!!! Bussoga, proposa 5 colors a escollir, i pots combinar-les entre elles... Són l'essència de la marca. 
Després el patró del minipímer, ideal per una mama neufert! Un model totalment expressiu, que podeu col.locar a qualsevol parament de la casa, o bé com a superfície d'alguna peça de mobiliari, etc... O no heu fet servir mai el triturador???? Indispensable!!!!
I Finalment el model Olé, on una base de color i un estampat de punts, molt típic de la simbologia flamenca, personalitza qualsevol acabat final.





I per acabar, no teniu curiositat per saber què vol dir Bussoga_disseny surreal ??? En aquest cas "és quelcom extravagant, rar, descontextualitzat... que surt accidentalment dels caps de les persones de la part nord-est de Catalunya". Em sembla que la història d'en Pep tot just acaba de començar...! En sentirem parlar molt....


dissabte, 16 de març del 2013

Rockid surprise!


Aquesta és una d'aquelles sorpreses que t'alegren el dia... Rockid, és sinònim de disseny, funcionalitat, estètica... és pràcticament perfecte! Un moisés que es balanceja al ritme de la mare, pare, o qui sigui que ocupi el seient situat sobre la mateixa base del llit. En aquest cas, un gran balancí, una llarga bancada que permet el suport d'una zona de descans pel bebé i una altra per la mare...! És fantàstic, i més preveient les estones de cansament que hem de suportar!
Aquest original disseny és d'Ontwerpduo, un estudi holandès format per Tineke Beunders & Nathan Wierink. La veritat és que no sé si tenen fills o no, però em sembla que han encertat de ple amb aquesta proposta! 
Pots escollir diferents acabats bàsics, però si en prefereixes algun altre és possible fer-ho per encàrrec. Les mides exteriors són de 133x88x97cm, i ho pots comprar amb matalàs i coixins o sense. El preu oscil.la sobre els 600 euros aproximadament.

dimecres, 13 de març del 2013

la Tripp Trapp



Hi ha poques cadires que siguin "realment" evolutives, que creixin amb el nen i es vagin adaptant a la seva alçada, però us confirmo que la Tripp Trapp n'és realment una excepció. Creada el 1972 per Peter Opsvik, un dissenyador noruec per la firma Stokke, ha esdevingut una peça quotidiana i present en el nostre dia dia. Segons l'experiència de l'autor, se'n va adonar que el seu fill Tor no tenia cap cadira que permetés que estigués a una alçada correcta a la taula, participant dels àpats amb la resta de la família. O bé la trona convencional es quedava petita, o bé calien coixins a les cadires convencionals per poder menjar correctament, etc... La intenció d'en Peter Opsvik era de desenvolupar una cadira ajustable i que s'adaptés al constant i continu creixement del nen.



Val a dir, que fins l'any 2007 s'havien venut aproximadament 6 milions de cadires arreu del món, i com us podeu imaginar durant aquests 40 anys de presència no ha quedat en absolut desfasada, ans al contrari.
La cadira està feta de fusta, i cadascú se la munta a casa. Pots regular-ne l'alçada i l'amplada, i gràcies als seus accessoris, et permet augmentar la seva vida útil, des dels 6 mesos fins a l'eternitat.
Un dels seus punts a favor és el disseny, en forma de L invertida, i evita les típiques caigudes cap endarrera dels bebés, fent força a la taula amb els peus. Francament, crec que és un dels punts a favor.

Val a dir, que la pots trobar a quasi bé tot arreu, és molt accessible. A més a més, pots triar entre una gran varietat de colors, els quals van canviant al llarg de les temporades. El seu preu és molt assequible, tenint en compte la seva durada, que a diferència d'una trona convencional, s'amortitza de sobres.