dimecres, 27 de febrer del 2013

taules i cadires de Les Gambettes

Tots els nens tenen taula d'escriptori, un dels seus espais sagrats, allà on poden desenvolupar tota la seva creativitat, dibuixar, llegir, escriure, retallar, enganxar, ... i sobretot on guarden la part més secreta de les seves trajectòries, notes, cartes, gomes... Els seus petits tresors custodiats en el seu espai, la taula de l'escriptori, un lloc emblemàtic i particular de cadascun.

Aquesta singularitat, la trobem amb la marca francesa Les Gambettes, que ofereixen tota una sèrie de taules d'escriptori per infants i "segurament" per més grans, cadires i tamborets, elaborats amb formica, un material molt propi dels anys 50. Em recorden les cuines de les nostres mares, de finals dels anys 70 i alhora tot el mobiliari que s'usava en el dia a dia de la llar, taules de cuina, cadires, etc.. Un material sofert, però que admet una gran varietat de colors. La particularitat de Les Gambettes, és que també proposen nous models d'estampat en els sobres de formica, dotant al conjunt o a la combinació entre els diferents elements, d'una forta personalitat.
La sobrietat amb el disseny i la puresa arrodonida de les seves línes, contrasta amb l'atreviment dels seus colors i del tipus d'acabat, des de les impressions amb quadres Vichy
Les Gambettes proposa dos nous models de cadira per la nova temporada, la Chaise Suzie, amb 14 tipus d'acabat i la Chaise little Suzie, una cadira més petita que l'anterior, ideal pels infants que intenta replicar la identitat de la cadira Suzie, amb 11 tipus d'acabat.
Le Bureau Régine, on pots escollir 10 tipus d'acabat del sobre de la taula i la resta de l'estructura metàl.lica amb pintura epoxi de color blanc
Finalment el Tabouret Marcel, una icona de la publicitat dels anys 60 amb un retorn al segle passat amb la forma de les potes i la possibilitat d'escollir fins a 11 tons d'acabat del suport del seient, conclouen amb aquesta nova proposta.


dijous, 21 de febrer del 2013

les peces úniques de Macarena Bilbao

Les cuinetes de la Macarena Bilbao s'estan convertint en un veritable boom per la xarxa. Fetes artesanalment, són peces úniques que mostren amb gran encert la sensibilitat i el gust de l'autora en la fabricació d'aquestes mini kitchenettes, amb un estil que ens remet a les cuines de les nostres àvies.




Les cuinetes, un dels jocs infantils preferits pels nens, emulen el comportament dels adults. El joc simbòlic, en aquest cas, esdevé una de les motivacions principals pel món dels petits, on la creativitat i la imaginació fan que es converteixen en autèntics actors. 
L'exclusivitat dels dissenys, fa que cada detall suposi una nova sorpresa per als nostres ulls; una estanteria, una balda, un ganxo, un agafador, les robes, etc... La precisió i el gust amb que s'ha fet cada element, el cromatisme utilitzat amb la voluntat de donar un aspecte retro i a la vegada atrevit a cada peça, i la resta de complements, fan que cada cuineta esdevingui una obra d'art. 


Des del taller de la Macarena Bilbao a Tenerife, van sortint les comandes, que pots fer de manera personalitzada a la seva botiga online. Els preus són un altre punt a favor d'aquestes fabuloses cuinetes, i si us afanyeu estan de rebaixes! Aprofiteu-ho!!! Val molt la pena!!!! 



Totes les imatges del post són de www.macarenabilbao.com

dilluns, 18 de febrer del 2013

cinta mètrica de Le Modulor

Una de les principals fites de Le Corbusier per aconseguir una harmonia general entre les parts, és l'establiment d'un sistema de mesures, en la recerca d'una relació matemàtica de les mesures entre l'home i la natura. El 1948 l'arquitecte francès publica "Le Modulor" i els 1953 "Le Modulor 2", on dóna a conèixer el seu treball.

Les mesures parteixen des de la mida de l'home amb la mà aixecada, amb una alçada de 226cm. i de la seva meitat, coincidint amb l'altura del melic a 113cm. Així doncs, des de la primera mesura, multiplicant successivament i dividint de la mateixa manera pel nombre d'or, s'obté l'anomenada sèrie blava, i de la segona de la mateixa manera la sèrie vermella, sent cadascuna una successió de Fibonacci i permetent milers de combinacions harmòniques.

Aquest sistema de mesures basat en les proporcions del cos humà, tal com havien desenvolupat antigament altres mestres de l'arquitectura, esdevé un dels elements cabdals de treball en el camp de les arts per aconseguir relacions espaials proporcionades, harmòniques i serenes.
Una de les seves cintes originals, conservades a la Fondation Le Corbusier, serveix de model per l'edició d'una cinta mètrica per Vitra Design Museum. És una manera interessant d'explicar als nens la relació que s'estableix entre les diferents parts del cos, i alhora establir uns mecanismes innats de proporcions que afavoreixen l'estètica i l'harmonia en l'entorn que ens envolta. És una bona fórmula per endinsar, a través del joc, l'imaginari infantil en el fascinant món de les matemàtiques i les arts, d'una manera divertida i atractiva.



dimecres, 13 de febrer del 2013

wallstickers made in Denmark

Els adhesius de paret, s'han convertit en una forta tendència pel que fa a l'ambientació d'espais infantils. Esdevenen un joc pels infants, els hi encanta enganxar adhesius a la paret i a més a més, doten d'una temporalitat manifestament canviant les superfícies que els reben. Trobem moltes marques al mercat, amb dissenys més o menys afortunats, de diferents materialitats amb la voluntat de personalitzar l'espai íntim de cada nen. De totes maneres, a mi sempre m'ha fascinat l'habilitat que té la marca danesa Ferm Living, per aconseguir aquests objectius: adhesius de qualitat, amb un disseny senzill però que alhora aporta un esperit de glamour sofisticat a les habitacions infantils.
La casa danesa Ferm Living, dedicada al disseny d'interiors i que presta especial atenció pel tems gràfics, ha tret al mercat una nova línia d'adhesius per la paret. Són dissenys molt bàsics, estrelles, gotes de pluja, papallones i triangles, en dues bases de color: negre i rosa fluorescent. La tria d'aquestes dues tonalitats, ja ens mostra la personalitat de la firma, basada en unes icones gràfiques alhora molt senzilles i podríem dir que infantils.
La presentació dels wallstickers la trobem en fulles dinA-4 i costen uns 17,50euros aproximadament; les podem combinar entre elles ja siguin en formes i colors. El resultant és elegant i autèntic.





divendres, 8 de febrer del 2013

Les guirnaldes...

Des del nostre imaginari, les guirnaldes lluminoses ens recorden festes i celebracions, ja siguin nadalanques, revetlles de sant Joan, festes majors, etc... Aquesta connotació alegre i festiva, fa que hagin esdevingut un element molt usat en interiorisme, ja que tenen la capacitat de dotar a l'espai d'uns matisos de llum i color molt especials, càlids i agradables.
Després d'un viatge a Tailàndia, la Sophie i Stéphane, es van trobar amb un fabricant de petites boles de colors que venia en diferents combinacions. Aquesta fou la gestació de La case de cousin paul, una marca francesa que ha sabut traure profit de tot aquest imaginari.


Les boles estan fetes a mà, directament des del taller originari de Tailàndia, on es recobreixen petits globus de fil de polièster encolats i es col.loquen ràpidament al sol perquè s'assequi tot l'enfilat. Una vegada eixuts, es retira el "motllo".
Crec que l'encert d'aquesta marca ha estat la versatilitat d'opcions que tens alhora de comprar les teves guirnaldes. Amb més de 50 colors per escollir, pots combinar els colors de les boles de 7cm. com vulguis, i a més a més pots escollir tres llargades: la sèrie més petita de 1,40cm. formada per 20 boles, la mitjana que enllaça 35 esferes i medeix 2,40cm. i la més extensa amb 50 bombetes i 3,50m. de llargada. També pots escollir el color del fil elèctric, ja sigui transparent, blanc, negre o vermell, exceptuant les guirnaldes més llargues que únicament es fabriquen amb fil transparent.
Tens la possibilitat de comprar online i fer les teves pròpies composicions, obrint un ventall de combinacions infites i escaients per cada lloc de la casa. I sinó, sempre tens la opció d'anar a Paris. L'excusa s'ho val.


dijous, 7 de febrer del 2013

Uten.Silo



Uten.Silo, esdevé un dels objectes quotidians més emblemàtics de la casa Vitra. Creat el 1969 per l'alemanya Dorothee Becker, amb plàstic ABS i grapes de metall, intenta ser un gran teló de fons on guardar tot allò que necessitis tenir a mà, un armari a la vista per aquelles petites coses que utilitzes tant en el dia dia. La resistència del seu material permet que sigui idoni per guardar els jocs i tot allò necessari per dibuixar a l'habitació dels nens, bosses, ulleres, claus i d'altres per l'entrada de casa, estris de cuina o de bany, etc... La seva versatilitat, fa que sigui una peça idònia per situar a qualsevol lloc de casa.

El 1969 l'autora crea el primer "penjador mural" Uten.Silo I, amb unes dimensions de 87x67cm en tres colors blanc, vermell o negre. L'any següent el 1970, es crea Uten.Silo II, amb unes mesures més reduïdes respecte l'anterior, ocupant una superfície de 68x52cm. Els podem comprar directament online a Vitra, el primer per uns 300 euros aproximadament i le més petit per 244 euros en qualsevol dels tres colors.

dilluns, 4 de febrer del 2013

La Clinica "art&craft"

La Clinica, és una nova línia de mobiliari, creada i fabricada artesanalment amb fusta de pi sota la tutela d'Andrea Caruso Dalmas i Alberto Gobbino Ciszak. Cada peça està concebuda com un element on la materialitat de la fusta esdevé la protagonista, on la solidesa aparent de l'artefacte no evita que aquest sigui totalment desmuntable, abaratint despeses i costos de transport i emmagatzemament. L'acabat de la col.lecció amb colors de tons cromàtics blancs i fusta de pi natural li dona la serenitat tant sovint exigida i reclamada.
Us ensenyaré especialment les peces més suggerents de la col.lecció. El bressol, el gronxador i la tauleta de nit.





dissabte, 2 de febrer del 2013

LegoArchitecture

La marca LegoArchitecture ofereix altres maquetes d'obres cabdals de l'arquitectura del segle passat. La submarca de Lego, inclou una sèrie d'edificis creats per l'artista Adam Reed Tucker, que inclouen instruccions detallades de la maqueta i informació històrica sobre els edificis. El seu preu oscil.la en funció del número de peces de cadascuna. Us enuncio les més interessants:
La Fallingwater House de Frank Lloyd Wright surt a la venda l'any 2009. Fou construida el 1935 per encàrrec de la famíla Kauffmann com a casa de vacances, en un ambient idílic situada sobre un riu. Amb 811 peces costa uns 70 euros aproximadament.

El mateix any, Lego comença a comercialitzar la Farnsworth House, una casa de cap de setmana encarregada a l'arquitecte d'origen alemany Ludwig Mies van der Rohe i construïda entre el 1945 i el 1951. Procedent del moviment de la Bauhaus, l'autor crea un nou concepte d'habitatge, on mitjançant una estructura metàl.lica, la casa es col.loca elevada sobre el terreny com si d'un entarimat es tractés, permetent que la topografia fluexi. L'acer i el vidre són els materials principals, ja que l'estructura de pilars permet grans obertures en façana i plantes diàfanes. La maqueta està formada per 546 peces i costa uns 45 euros.
 
Frank Lloyd Wright també crea el Salomon R. Guggenheim Museu a Nova York entre el 1943 i el 1959. Davant del Central Park, a la 5th.Avenue, Wright crea una de les obres mestres de l'arquitectura orgànica, un museu per allotjar la col.lecció Guggenheim. Els recorreguts de l'exposició museística són la columna vertebral de l'edifici, ja que una llarga rampa en espiral descendeix els visitants a través de les diferents sales d'exposició. Amb 208 peces, surt al mercat l'any 2009 per un preu aproximat de 30 euros.
La Ville Savoye surt a la venda el 2012. Situada als afores de París, Le Corbusier crea una de les obres mestres de l'arquitectura moderna. Els principals facts d'aquest habitatge construit el 1931, es
basen en l'ús d'una lleugera estructura de pilars metàl.lics que afavoreix la diafinitat dels espais, tant de la planta baixa, formant part de la base topogràfic del terreny en que s'assenta l'estructura com de la planta primera. L'aprofitament de la coberta plana i les finestres corregudes, constitueixen les bases de l'arquitectura moderna, vigents encara a dia d'avui. El preu de venda de la maqueta és de 130 euros aproximadament.

divendres, 1 de febrer del 2013

"leg godt" i la Robie House

Les peces de Lego formen part inherent de les eines del joc dels infants des de fa molts anys. La marca, una casa de jocs danesa, es va fer famosa quan va començar a fabricar a partir de l'any 1949 blocs de plàstic de colors que es podien encaixar i muntar entre ells. El nom de Lego, originari del danès "leg godt", significa "jugar bé", premisa que s'adiu a la perfecció amb la voluntat del joc.
De totes maneres, us volia ensenyar una línia de productes que em fascina la "Lego Architecture", on podem trobar algunes de les obres més emblemàtiques dels arquitectes del segle XX.


La Robie House, construïda el 1910 a Chicago, representa el paradigma de les "prairie houses" desenvolupades amb tant d'encert per Frank Lloyd Wright. La seva materialitat, amb un gran pla horitzontal format per coberta de grans voladius i el pla vertical, treballant amb detall la col.locació de tota l'obra de fàbrica amb l'especejament precís del maó, emfatitzant la junta horitzontal i minimitzant la vertical, aconseguint el fabulós efecte de successions d'ombres.
En aquest cas, les peces de plàstic de Lego, recreen amb intenció i fidelitat la construcció de l'habitatge, el seu especejament, els remats dels murs, el pla de la coberta. Una de les peces bàsiques del joc, és un model de teula de 33 graus de pendent, ja que una de les característiques principals de l'edifici és la seva'aparent suau inclinació del pla de coberta, per afavorir l'especial horitzontalitat abans assenyalada. A part d'això, també es creen peces per donar a la façana la textura necessària per comprendre el seu material original, el maó.

El preu de venda és d'uns 175 euros aproximadament i la maqueta final ocupa unes dimensions de 42x19,2x11,5cm.